Korona informasjon

Nytt:

• Skole for alle klassene fom mandag 22.mars
  • Skolen fortsatt på RØDT NIVÅ

På grunn av smittesituasjonen i kommunen har kommuneoverlege Henriette Pettersen bedt skolene å gå over til rødt nivå umiddelbart. Dette henger blant annen sammen med at en elev på Å barneskole har testet positivt. Situasjonen ser nå noe bedre ut enn fryktet, men likevel opprettholdes rødt nivå.

Flere ansatte ved LKG har vært i karantane, og noen er det fortsatt. Men fom mandag 22.mars er det vanlig skole for alle klassene.

Det vil si at status nå for LKG er:

• Skolen på rødt nivå
  • Vanlig skole for alle klassene

Rødt nivå betyr ikke at skolen er stengt, så lenge det er tilstrekkelig areal til å holde nødvendig avstand. På LKG greier vi å oppfylle avstandskravene på rødt nivå, selv om alle klassene er på skolen.

Torsdag 11.mars informerte kommuneoverlege Henriette Pettersen om smitteutbrudd for Covid-19 på KVS. Mange familier tilknyttet LKG er berørt av karantene.

Når det gjelder smitte hos bussjåføren, så er det foreløpig ingenting som tyder på at noen av våre elever er berørte. Skolen har dialog med smittesporingsteamet i kommunen, og det blir informert dersom noen av våre elever har vært på en av disse turene.

Følgende bestemmelser er viktig å huske på:
– Hele husstanden til elever eller ansatte skal i ventekarantene fram til eventuelt negativt prøvesvar hos nærkontakt foreligger.
– Man kan altså gå på skolen/jobb når eleven eller læreren har testet negativt, så fremt ikke man har symptomer

– Ingen skal møte på skolen hvis de er syke (se FHI-lenke under)

Foreldre bes om å ikke gå inn på skolens område , dersom ikke det er avtalt.

Smittesituasjonen er uavklart og det vil bli gitt fortløpende informasjon.

Bestemmelser er gjort i samråd med kriseledelsen i Lyngdal kommune.

Ta kontakt dersom noe er uklart eller dere har spørsmål.

Mvh Jon-Are Åmland

Lyngdal kommune: Informasjon om korona

Utdanningsdirektoratet: Informasjon om korona

FHI: Råd og informasjon for barn og unge