SKOESKEAKSJONEN 2017

LKG blir også i år med på sko-eske-aksjonen i regi av Barnemisjonen. Aksjonen har som mål å spre glede til fattige og/eller syke barn i Ukraina. De barna som får våre skoesker bor enten på barnehjem, på sykehus i lengre tid eller kommer fra fattige familier.

Skoeskene fylles med «innhold» og en personlig hilsen fra eleven, før de pakkes pent inn og leveres til Barnemisjonen. Søsken kan selvsagt gå sammen om å lage én eske. Mange av barna i Ukraina gleder seg stort over denne skoesken, samt å kunne bruke denne til oppbevaring og glede i lang tid fremover. I år ber vi om at elevene selv skaffer sin egen tomme skoeske.

Overleveringen til Barnemisjonen blir i år fredag 1. desember, og siste frist for å levere innholdet til skoesken på skolen blir derfor mandag 27. november.

Skoeskene blir pakket inn med julepapir/-band på skolen, men det er ekstra gledelig om elevene vil pynte eska i tillegg. Elevene på barneskolen gjør dette på skolen, mens elevene i ungdomsskolen gjør dette hjemme. Det er da viktig å merke seg følgende: eska skal åpnes på skolen og gjennomgås av lærer før vi pakker den helt ferdig/lukker den. Den må altså ikke pakkes ferdig hjemme! Dette er for å unngå innhold som kan skape problemer underveis. Tollere kan stoppe hele forsendelsen om de finner f.eks. mat eller godteri i gavene fra oss. På baksiden av dette arket finner du en detaljert oversikt over hva som er lov/ikke lov å legge i esken. Brukte leker og bamser må være rengjort, hele og pene.

Har du mer «innhold» enn til én eske, tar vi selvsagt gledelig i mot! På den måten kan vi supplere hverandres esker. Kanskje noen har en tre-pakning med tannbørster for mye, mens andre har en to-pakning med såpe?

Klikk HER for å se informasjon fra Barnemisjonen om hva skoesken kan inneholde og hva den ikke kan inneholde.

Fattige og syke barn i Ukraina trenger sårt den oppmuntringen
som vår lille skoeske kan gi!