Poteter har ingen vinger.

Torsdag 12.oktober skal hele barnetrinnet på besøk til Årnes skole for å se forestillingen «Poteter har ingen vinger». Det er en forestilling om det å miste noen man er glad i og det å komme seg videre i livet. Kilden har produsert forestillingen og det er laget et flott undervisningsopplegg med oppgaver som det er blitt arbeidet med i klassene på forhånd.

Her kan du lese litt om forestillingen:

Ekteparet Fridtjof og Clara våkner om morgenen 6. mai. Denne dagen ville vært fødelsdagen til deres datter. Men Lela døde for syv år siden, og hun ble derfor ikke eldre enn seks år. Foreldrene har ikke åpnet soverommet hennes siden den gang, og sitter hver dag fast i en sorg som de begge takler dårlig.
Samme dag kommer en potetjente hjem til dem, på flukt fra en fabrikk. Her opplevde hun at begge foreldrene ble kuttet opp og gjort om til potetmos. Dette ble for mye for potetjenta, og derfor er hun på rømmen.

Christina Veronica Mauers tekst, første gang oppført under Dramatikkfestivalen 2004, er en fortelling om sorg og å komme seg videre i livet. Tap av sine nærmeste oppleves like vanskelig enten man er voksen eller barn. Eller potet. Poteter har ingen vinger er en fortelling for alle aldre om et skjebnesvangert møte mellom en snakkende, foreldreløs potet og et ektepar i størknet sorg.
Kilden Teaters forestilling er en visuell og magisk figurteateropplevelse for alle aldre. Den handler om gleden som kommer når sorgen slipper taket. Gleden over å bli settepotet, eller gleden over perfekt blandet saft.