Populær krimforfatter trollbandt elevene

Krimforfatter Jørn Lier Horst skapte stort engasjement da han besøkte skolen. Både små og store elever lot seg rive med da forfatteren fortalte om bøkene sine og hvordan han fikk ideene til historiene.

Jørn Lier Horst er for tiden en av de mestselgende og populære krimforfatterne i Norden. Han har tidligere jobbet som politietterforsker og henter mange av sine ideer fra den tiden. Han har skrevet krim for både barn og voksne. Horst er mest kjent for serien om etterforsker William Wisting, men har også solgt mye av Clueserien og Detektivbyrå nr 2 som er for barn.

På samlingene forklarte han hvordan bøkene ble til og hva som kjennetegner en god krimbok. Elevene fikk også se bilder og høre om saker fra tiden hans som etterforsker, og hvordan dette inspirerte han til å lage bøker av det.

Elevene fikk også prøve seg som detektiver, og løste små mysterier. Kanskje dette inspirerte elevene til å selv prøve seg som krimforfattere?