Inspirerende kulturbesøk

Barneskolen var samlet i aulaen da musikere presenterte samisk musikkultur. Det var konsert med sang og musikk iblandet noen fortellinger som bandt forestillingen sammen.

I konserten ALO blir vi kjent med de tre barndomsvennene Marit, Kari og Klemet. De forteller om oppvekst og om å være venner, og om å vokse opp i den samiske kulturen. Historiene kommer fram gjennom joik og musikk, i både tradisjonsrik samisk og moderne form og lyddrakt. ALO er et samisk ord og kan oversettes med ”alltid”. Slik det er for alltid vi ønsker at vennskapene fra barndommen skal vare. (Fra den kulturelle skolesekken)

Elevene satt lydhøre – dette var fengende. Det ble også joiket og fortalt hvordan joiken var blitt brukt i samisk kultur. Dette var et flott bidrag av den kulturelle skolesekken.