Hyttebygging er mer enn å bygge hytte

Læreren Astrid Høyland ønsket å legge til rette for å bygge et positivt fellesskap mellom guttene… og la gutter få være gutter. Disse guttene går i andre klasse. Kunst og håndverk timene i klasserommet er ikke alltid tilrettelagt for gutter. Målet med oppgaven er selve prosessen ikke resultatet

Her kommer ulike evner og egenskaper fram som vi ikke alltid ser i klasserommet.

Elevene lærer hvordan man bruker ulike verktøy som: hammer, spiker, sag og tommestokk. De må samarbeide om måling, saging og finne ut hvor lang planke de trenger. De må hjelpe hverandre å holde, mens den andre bruker hammeren. Dette fører til mye sosial god trening og faglig utvikling.

Guttene liker det veldig god. De er utholdende og flinke til å være «arbeidsmann», som de kaller seg selv. Elevene har holdt på med prosjektet en god stund og har tenkt å fortsette annen hver tirsdag. Dette er kjempegøy og lærerikt på så mange måter!